úterý 2. dubna 2013

Fakt jsem závislák...

Tentokrát nebudu mluvit o Postcrossingu. Kdepak, dneska je to o mém DRUHÉM oblíbeném tématu. Víte, o tom, co o něm melu už skoro rok. No však víte, o takový tý... Jo, je to Jillian. Respektive... cvičení.

Bože, jak já to ze začátku nesnášela. Držela jsem se zuby nehty, ale jen proto, že jsem si slíbila, že to zmáknu. Musela jsem se přemlouvat, odhodlávat... Co bych dala za to, abych se mohla tejden nemocná válet a necvičit, a to bez výčitek a pocitu, že se vymlouvám, protože permanentní zvýšená teplota a tuberáckej kašel při každym hlubšim nádechu přece není VÝMLUVA.

Tak jo. Je to víc jak tejden, co jsem cvičila naposledy. Od čtvrtka jsem nemocná. A víte, co mě minimálně několikrát za den napadne?

Bože, já chci cvičit. Já tolik chci cvičit. Já TOUŽIM po potu (jinym než toho z teploty, přirozeně), po bolesti svalů, po sípání (opět NEzpůsobeného tím, že moje tělo má ze záhadného důvodu potřebu vykašlat plíce) a bušení srdce. Chci makat, chci dřít. Chci sledovat, jak se mi zpevňuje tělo, ne jak těžce vydřený zárodky bicepsů splaskávaj a špek na břiše si vesele povoluje.

To, že jsem tou nemocí zhubla kilo, mě prostě neuspokojí. Proč? Není to poctivý kilo. A půjde zase nahoru. Zaručeně půjde.

Přísahám, před rokem bych nevěřila, že tohle kdy vypustim z huby, ale... Mně to cvičení fakt chybí. Ten pohyb. Ten pocit uspokojení. Pocit, že jsem to DOKÁZALA.

Pouštět si jen videa s Jillianinym řevem, to přece není normální, ne? A co teprve to, jak mě její hlas už už startuje na cvičení...


Bude to krušný, až zase začnu. Bude to brutální.

Bože, já se tak TĚŠÍM!

5 komentářů:

  1. Přečetla jsem první větu... Aha. Kdo by nevěděl? :D
    Přeju ti, aby ses brzo uzdravila :) Jillian by ses líbila, myslím... ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, doufám, že by ocenila můj přístup a vůli nechat se dobrovolně mučit... =D Díky za přání. Bohužel se zatím zdá, že se nemoci moc ustupovat nechce...

      Vymazat
  2. Já chci taky začít s Jillian. Akorát mě trochu odrazuje jedna věc. Chtěla bych zhubnout v cm a zároveň nepřibrat na váze. Od pár slečen jsem slyšela, že v cm zhubly, ale přibraly na váze. Chápu, že svaly jsou těžší než tuk a tak člověk přibere, ale nevíš jak to udělat, abych na váze nepřibrala, spíš naopak? Máš s tím nějakou zkušenost? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přijde na to, jestli máš nebo nemáš nadváhu. Pokud vážíš tak mezi padesáti a šedesáti kily a teď nesportuješ, je tu pravděpodobnost, že na váze přibereš. Já měla nadváhu třicet kilo a za rok s Jillian (nutno říct, že jsem měla pár hodně dlouhých přestávek, necvičila jsem s ní CELEJ rok) jsem zhruba patnáct (z nejvyšší váhy) dala dolů, z toho ctyři nebo pět od začátku tohohle roku... Ale ono na tý váze vážně nezáleží, centimetry jsou hlavní. Samozřejmě chápu, že psychicky se líp kouká na menší číslo, ale očima si tě málokdo zváží... ;)

      Vymazat
  3. Ano, vážím mezi těmi 50-60 kg, ale nedá se říct, že nesportuji. Momentálně hraju ve volejbalu a jen co roztaje sníh chodím bruslit, běhat, se psem na procházky, v zimě lyžuju, bruslím atd....Před dvěma lety jsem tři roky chodila do gymnastiky. Takže myslíš, že bych s tím neměla mít problém? Jinak, moc děkuju, žes mi to vyjasnila..:)Brzo se uzdrav..:)

    OdpovědětVymazat